Konopí může pomoci i psům a kočkám

13.12.2013 20:52
 

 

O legalizaci léčebného konopí toho již bylo v médiích řečeno hodně. Teď ale konopí pomáhá i kočkám a psům ve státě Washington.

Sarah Brandon, veterinářka ze Seattlu ale upozorňuje, že běžný typ marihuany, který konzumují lidé, obsahuje vysoký podíl THC. Právě THC není pro psy, kočky a ani jiné mazlíčky vhodné, protože pokud zvířata užijí takto vysoké množství psychotropního THC, často se u nich objevuje paranoia, strach a stres.

Na druhou stranu je Sarah spoluzakladatelkou Canna-Pet a její pětiletý výzkum zjistil, jak může marihuana psům pomoci – stejně jako jejich nejlepšímu příteli, člověku.Canna-Pet začala experimentovat s technickým konopím a různými částmi rostliny, které většinou THC neobsahují. Zjistili, že pozitivní účinky konopí zůstaly i bez THC. Produkt Canna-Pet tvoří fytokanabinoidy, flavonoidy a terpeny. Tyto tři složky tvoří i THC, ale u zvířat tato kombinace nemá téměř žádné psychotropní účinky. Během výzkumu reagovala všechna zvířata 100% pozitivně. Konopí je skvělé při zánětech a snižování bolesti při artritidě u koček i psů. Navíc snížení bolesti vede k větší pohodě a zvíře je klidnější.

Tento nový lék je v podstatě brán jako výživový doplněk, protože není ho předepisovat. Před zákonem je považován za výrobek z technického konopí. Obavy, že by majitelé domácích zvířat mohli začít krást svým mazlíčkům tento lék, nejsou aktuální. Zejména kvůli absenci psychotropních účinků. Dr. Greg Copas, spoluzakladatel Canna-Pet, také věří, že konopí má své místo a využití i v humánní medicíně.

Canna-Pet bude stát majitele zvířete asi jeden dolar na den (dávkování 1 pilulka / den). Veterináři Sarah a Greg stále pokračují ve výzkumu, aby se pokusili odhalit další tajemství, která konopná rostlina skrývá. Dále se však věnují své práci – pomoci psům a kočkám v Seattlu.


 

Zdroj¨: https://www.ickonopi.cz/konopi-muze-pomoci-i-psum-a-kockam/