KVALITA KONOPÍ

03.12.2013 20:07

 když dnes už řada lidí sahá po konopí jako po přirozené alternativě k jiným rekreačním drogám nebo farmaceutickým lékům, z hlediska řízení kvality příslušných produktů mnoho učinit nelze. Tedy alespoň dodnes.

Nedávno vstoupila SSUSA do jednání s Wilsonem Linkerem z laboratoře pro analýzu konopí Steep Hill. Tato laboratoř, která se nachází v Oaklandu v Kalifornii a funguje od roku 2008, nejenže provádí testy místního konopí na plísně, pesticidy a jiné toxiny, také ale nabízí oficiální laboratorní certifikaci lékařského konopí, známou jako SafeCannabisTM.

A čím že se Steep Hill odlišuje od ostatních testovacích zařízení? „Zabýváme se výzkumem rychlejších, bezpečnějších a účinnějších metod. Jsme první laboratoř v Kalifornii, která se věnuje analýze konopí, a těšíme se největší důvěře," říká Wilson.

Tato laboratoř je rovněž jedinečná v tom, v jaké míře věnuje pozornost detailu, a také pokud jde o otevřenost vůči výzkumu, kterým se zabývá; obojí je zřejmé z jejích vědeckých procesů.

„Používáme metodu USP61 pro detekci plísní a kvasinek, přitom postupujeme v souladu se směrnicemi asociace AHPA (American Herbal Products Association) pro hladiny znečištění. Některé kalifornské laboratoře pro testování konopí využívají vizuální kontrolu na přítomnost plísní, my provádíme kultivaci skutečného vzorku v agaru (kultivační prostředí obsahující agar)."

„Většina laboratoří v Kalifornii používá pouze jednu metodu nebo jeden přístroj; my používáme GCMS, HPLC - a pracujeme na nových detekčních přístrojích. Metoda GC (plynová chromatografie) při analýze konopí využívá ohřev a plynovou analýzu. Metoda HPLC (vysokoúčinná / vysokotlaká kapalinová chromatografie) využívá polárních ředidel k oddělování kanabinoidů."

„GC používáme pro testování všech látek určených ke spalování, protože tato metoda využívá k analýze produktu ohřev; vše k topické aplikaci nebo ke konzumaci prochází analýzou HPLC, jelikož tato metoda kyselinu THC nedestruuje - neboli nedochází k její dekarboxylaci."

Wilson také objasnil, proč se laboratoř Steep Hill věnuje důkladnému výzkumu více různých metod spotřeby: „V zásadě jsme referenční laboratoř a provedeme libovolnou analýzu, kterou si klient přeje. Neupřednostňujeme žádnou metodologii ani přístrojové vybavení - máme pouze více přístrojů než jakákoliv jiná laboratoř a nabízíme větší flexibilitu."

 

VÍCE INFORMACÍ Z CITOVANÉHO ZDROJE : https://www.cannabis.info/CZ/knihovna/8871-rizeni-kvality-konopi/