MILLION MARIHUANA MARCH 2014: Legalizace konopí je politické téma

11.05.2014 10:15

https://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/1149-million-marihuana-march-2014-legalizace-konopi-je-politicke-tema

Již po sedmnácté se 10. května v Praze uskuteční demonstrace za legalizaci konopí. Ta kromě tradičního pochodu centrem metropole nabídne i bohatý "kulturně zdělávací" happening v parku Parukářka na pražské trojce. Novinkou letošního ročníku je politická diskuze s kandidáty do Evropského parlamentu.

 
MILLION MARIHUANA MARCH 2014: Legalizace konopí je politické téma

Akce je pořádána občanským sdružením Legalizace.cz a klade si za cíl projevit nesouhlas občanů se stávající protikonopnou politikou v naší zemi, poukázat na zásadní chyby a nedostatky platných zákonů včetně aprílového zákona o léčebném konopí a vyjádřit solidaritu s oběťmi konopné prohibice u nás i v zahraničí. Tisíce občanů z celé České republiky se prostřednictvím této akce připojí ke statisícům lidí a několika stům měst napříč pěti kontinenty v protestu proti nesmyslné globální prohibici konopí.
Hlavním požadavkem demonstrace je legalizace pěstování a držení konopí a konopných produktů pro vlastní potřebu, a to jak za účelem léčby, tak i k účelům rekreačním.

"Ačkoli na demonstraci rok co rok zřetelně předneseme své požadavky, obvykle nebývají vážněji vyslyšeny. Respektive nebyly vyslyšeny nikdy, jinak bychom už dávno měli konopí pro osobní potřebu zlegalizované. Proto jsme na letošním ročníku kromě pódií s kulturním programem připravili i pódium politické. Na panelovou diskuzi High@park zveme zástupce vybraných politických stran, kteří kandidují do Evropského parlamentu, aby se veřejnost mohla dozvědět, jak by kandidáti v případě svého zvolení postupovali při reformě drogové politiky u nás i v Evropské unii. Nebo zda je reforma legislativy drog vůbec zajímá. Posluchači navíc v závěru diskuze dostanou příležitost položit svým možným europoslancům otázky a ověřit si tak, zda kandidát, potažmo jeho strana, myslí svůj záměr efektivně a spravedlivě regulovat konopí vážně, nebo zda se jedná jen o klasický předvolební, populismem nabitý teátr," přiblížil novinku letošní demonstrace Robert Veverka, předseda sdružení.
V doprovodném programu se na pódiích představí hudební ikony zvučných jmen, nebude chybět program pro děti, konopný trh ani neziskový sektor, který nabídne výběr zajímavých občanských sdružení nebo neziskových projektů. A komu desátá hodina nepřijde jako ten správný čas pro cestu domů, může po skončení happeningu navštívit jednu z připravených afterparties.
Pokud vám současná legislativa drog nevyhovuje, vyjádřete hlasitě svůj nesouhlas právě 10. května v Praze
Veškeré informace a čerstvé novinky najdete na webu mmm.legalizace.cz.