OFICIÁLNÍ Výzkum konopí v ČR je v PLENKÁCH

15.02.2014 15:39

Zdroj:https://www.legalizace.cz/konopi/vyzkum/

Oblast výzkumu je v českých končinách stále v etapě malého batolátka, alespoň jde-li o oficiálně povolené cesty. Česká legislativa bohužel neumožňuje legitimní výzkum konopí, což má za následek, že mnoho cenných údajů o možném přínosu a dalším využití této rostlinny zůstává neznámou.

Přesto nepovažujeme tento stav za definitivní. Naší snahou je pomoci změnit legislativu nejméně do té míry, že umožní pěstovat a zkoumat psychoaktivní (s vyšším podílem THC než 0,3%) konopí. Ku prospěchu nás všech.

Zavítá-li na tyto stránky kdokoli, kdo má zájem na vědeckém zkoumání konopí, či ví o někom s tímto úmyslem, budeme rádi, pokud se na nás obrátí. Můžeme společnými silami koordinovat snahu za změnu legislativy a mobilizovat více takových požadavků. Věříme, že tato iniciativa zaštítěná vědci a mající tak hodnověrné zázemí, může jednou slavit úspěch a otevřít tak dveře této z velké části neprobádané oblasti.

Přehled projektů, které se aktuálně zabývají výzkumem v oblastí pěstování a využití technického konopí v ČR najdete zde: www.isvav.cz