Ze světa: Legalizace technického konopí v Kentucky

29.11.2013 14:39

Cituji " Skupina veřejných činitelů a úředníků z amerického státu Kentucky podala k Národnímu úřadu pro kontrolu obchodu s drogami (DEA) žádost o stanovisko, zda souhlasí s povolením pěstování technického konopí.

„Bylo by proti zdravému rozumu, aby bylo státům umožněno dále postupovat s aktivitami v oblasti marihuany, ale ignorovat státy, které schválily zákony povolující pěstování technického konopí,“ je uvedeno v dopise, který byl Národnímu úřadu pro kontrolu ochodu s drogami zaslán senátorem Randem Paulem, členy sněmovny reprezentantů Johnem Yarmuthem a Thomasem Massiem, státním komisařem pro zemědělství Jamesem Comerem a předsedou stání komise pro technické konopí Brianem Furnishem.

Ministerstvo spravedlnosti již dříve v letošním roce uvedlo, že nebude zasahovat a zabraňovat legalizaci rekreačního užívání marihuany ve státech Washington a Colorado. Kentučtí představitelé proto chtějí vědět, zda Ministerstvo spravedlnosti má obdobný postoj k rozhodnutí státu legalizovat pěstování technického konopí. Stát se momentálně nachází ve fázi, kdy vytváří podobu podmínek pro licencování a regulování plodiny.

„Federální vláda uvedla, že bude respektovat zákony států ohledně pěstování marihuany a jejího prodeje, domníváme se proto, že k technickému konopí by se mělo přistupovat obdobně,“ prohlásil komisař Comer. „Zemědělci a zpracovatelé musí mít jistotu, že nebudou obtěžováni ze strany DEA, pokud budou pěstovat a zpracovávat technické konopí, a to je důvod tohoto dopisu.“

Kentucký generální prokurátor Jack Conway však trvá na tom, že pěstování technického konopí je stále nelegální navzdory zákonu státu."

Zdroj : https://www.ickonopi.cz/ze-sveta-legalizace-technickeho-konopi-v-kentucky/